Lamiable fra Tours-sur-Marne i Champagne

Grand Cru Champagner fra Lamiable

I Grand Cru-byen Tours Sur Marne i regionen Montagne de Reims finder vi Lamiable, hvor 3. generation i dag laver fantastisk champagne.

Vinene jeg tilbyder fra Lamiable

  • Lamiable - Meslaines Brut Blanc de Noirs Millésime 2013
    UDSOLGT

    Lamiable – Meslaines Brut Blanc de Noirs Grand Cru Millésime 2013

    kr. 425,00

Grand Cru fra øverste hylde

Dette er et lille familie-domaine, der i dag drives af 3. generation. Det er barnebarnet Ophelie, der nu laver champagne, og selvom hun ikke fylder meget i landskabet, så har hun en klar holdning til det at lave champagne selvom hun “kun” har haft ansvaret de seneste 10 årgange fra dette fantastiske hus.

Det er etableret i 1950, hvor de solgte alle deres druer til byens store champagnehus Laurent-Perrier, men det stoppede i slutningen af 70’erne, hvor Ophelies far begyndte at lave sin egen champagne.

De ejer 7,5 hektar, der alle ligger i Grand Cru-byerne Tours-sur-Marne og Bouzy. Hendes marker er beplantet med 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. De køber faktisk også lidt druer (også Grand Cru), så deres årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker. Tidligere var de medlem af den lille eksklusive klub “Special Club”, hvor nogle få producenter var gået sammen for at fremme terroir Champagne. Forudsætningen for medlemskab er, at man laver Champagne af særlig høj kvalitet, og at man ikke køber druer, men kun laver Champagne af egne druer. Så da Lamiable begyndte at købe druer for at udvide produktionen, så kunne de desværre ikke længere lave Special Club Champagne. Men det fortæller blot, at det er et champagnehus i den absolutte superliga.

Hun laver sin champagne ret klassisk, og lagrer en smule af vinen på fade fra primært Bourgogne. Dette indgår i et par af hendes årgangs-cuvéer uden at vinene bærer præg heraf. Hun formår virkelig at balancere sine vine, og får det bedste ud af hver eneste flaske.

De fleste af markerne er fortsat beplantet med vinstokkene fra hendes farfars tid, og er dermed 50-60 år gamle. Det betyder, at vinene er dybe, koncentrerede og komplekse. Fantastisk Champagne!

 

Lær Lamiable at kende med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Lamiable ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.840,- inkl. moms. Midlertidigt udsolgt.

Stolte traditioner i Tours-sur-Marne hos familien Lamiable

To generationer

Lamiable familien

Unikke forhold

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0