Maison Preiss-Henny fra Mittelwihr i Alsace

Lækre og sprøde Riesling fra Maison Preiss-Henny

Et fantastiske Alsace-hus med en beliggenhed i hjertet af Alsace i den smukke by Mittelwihr. Et vinhus og en vinfamilie, der har stolte traditioner og en historie, der begynder helt tilbage i 1535.

Med ankomsten af Preiss-Henny i mit sortiment får du mulighed for at nyde helt forrygende Riesling vine fra Alsace fra den absolutte superliga. Og du får sågar mulighed for at smage vine med nogle år bag sig.

Vine jeg tilbyder fra Maison Preiss-Henny

En del af Leon Beyer dynastiet i Alsace

I 1969 ”smeltede” huset Preiss-Henny sammen med det endnu mere berømte vinhus Léon Beyer, idet Hubert Preiss giftede sig med Chantal Beyer. Huset Preiss-Henny kørte videre, men i dag er det familien Beyer, der står for al vinproduktion både hos Maison Preiss-Henny og Maison Léon Beyer. Vinene fra Léon Beyer er kendt for deres høje kvalitet, og har været på det danske marked i mange år. Derimod er det første gang Maison Preiss-Henny introduceres i Danmark, og jeg er virkelig både glad for og stolt over jeg nu kan tilbyde vinene fra Preiss-Henny i Danmark.

Det er ganske enkelt helt forrygende flotte Alsace vine, som man bl.a. finder på vinkortet hos den berømte 3-stjernede Michelin-restaurant Auberge l’ill i Alsace.

Beliggende lige i hjertet af Alsace råder de over ca. 28 hektar vinmarker. Produktionen ligger årligt på omkring ca. 80.000 flasker. Den relativt lave mængde skyldes dels meget lave udbytter, og dels at en del af druerne også indgår i produktionen af vinene hos Maison Léon Beyer. Det siger lidt om det uhyre høje kvalitetsniveau i vinene fra Preiss-Henny.

Et af de spændende elementer ved vinene fra Maison Preiss-Henny er det forhold, at deres bedste vine først frigives efter nogle år i deres egen kælder. Det er også derfor jeg kan tilbyde forrygende Riesling vine fra 2016 (Preiss-Henny Riesling 2016) og 2011 (Cuvée Marcel Preiss Riesling 2011).

Maison Preiss-Henny laver to serier. Dels Preiss-Henny serien og dels Marcel Preiss serien, der primært er deres Grund Cru vine. Vinene i Marcel Preiss serien laves kun i de bedste årgange.

Vinene fra Maison Preiss-Henny er forrygende. Det er klassisk Alsace Riesling, der er tørre på den helt rigtige måde, uden at det bliver for kantet. Masser af ren frugt, koncentration og balance.

Noget af det tætteste man kommer på den perfekte madvin.

 

Test stil og kvalitet med en smagekasse

Jeg tilbyder en smagekasse til vinene fra Maison Preiss-Henny. Du får 6 flasker af deres vine til en attraktiv pris. Så kan du selv teste det høje kvalitetsniveau. Pris kun kr. 1.100,- inkl. moms og levering. Du kan bestille kassen i shoppen HER.

Maison Preiss-Henny fra smukke Alsace

3 generationer af Beyer familien

Kayserberg i Alsace

Smukke Grand Cru Pfersigberg

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0