Domaine Charton fra Mercurey i Bourgogne

Måske den dygtigste producent i Mercurey?

Mercurey ligger i Côte Chalonnaise, og er den største kommune i denne del af Bourgogne. Den ligger syd for Côte de Beaune, og ca. 80%, af den årlige produktion på omkring 4 mio. flasker, er rødvin.

Blandt internationale vinanmelderne er meldingen ret enslydende. Vincent Charton er ganske enkelt en af de mest spændende producenter i appellationen, og producerer nogle af de absolut bedste vine fra Mercurey.

Og jeg var så heldig at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og kan nu introducere disse lækre vine i Danmark.

Vinene jeg tilbyder fra Domaine Vincent & Jean-Pierre Charton

Det begyndte i 1941….

Domaine Vincent & Jean-Pierre Charton stammer helt tilbage fra 1941, hvor Vincents bedstefar etablerede sig som vinbonde. Hans søn Jean-Pierre, Vincents far, har nu overladt tøjlerne helt og holdent til Vincent, og han har på kort tid løftet kvaliteten til nye højder.

Vincent er en del af en ny, ambitiøs og dygtig generation, der får pustet liv og endnu mere kvalitet i nogle af de mindre kendte appellationer i Bourgogne. Han er kompromisløs i hans bestræbelser efter at lave de bedst mulige vine. Eksempelvis så efterlader han kun 5 eller 6 skud pr. vinstok, hvilket begrænser udbyttet ganske betragteligt. Til gengæld sikrer det mere modne druer med masser af kompleksitet og koncentration.

Huset har i dag 11 ½ hektar vinmarker, der alle er beliggende i Mercurey. Al høst foregår naturligvis med håndkraft, og transporten fra markerne til deres cuverie foregår i meget små partier for at bevare druerne friske og intakte. Ved ankomst foretages en grundig og meget kritisk sortering, og kun de bedste druer slipper gennem denne sortering.

Under gæringen, der typisk løber over 20 dage, griber Vincent kun meget lidt ind, og gæringen foregår alene med den vildgær, der allerede findes på druerne. Han afstilker 100%.

Alle deres vine lagres på de klassiske 225 liters egetræsfade i 8 til 10 måneder. Ca. 30% af disse fade er nye.

 

Test dem selv – prøv en introduktionskasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Vincent & Jean-Pierre Charton ved at bestille introduktionskassen med 6 flasker af deres vine til kun kr. 1.750,- inkl. moms. Bestil HER.

Billeder fra Domaine Vincent & Jean-Pierre Charton

Vincent Charton

Domaine Charton marker

Jean-Pierre og Vincent

Domaine Charton cuverie

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0