Jean-Marc Pillot fra Chassagne-Montrachet

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– BG Blanc CHD “Le Haut des Champs”

– BG Rouge PN “Les Grands Champs”

– Saint Romain Blanc ”La Periere”

– Rully Blanc “Les Gaudoirs”

– Rully Blanc 1. Cru “Les Raclots”

– Montagny Blanc 1. Cru “Gouresses”

– Montagny Blanc 1. Cru “Les Bassets

– CM Blanc 1. cru “Morgeot”

– CM Blanc 1. cru “Caillerets”

– CM Blanc 1. cru “Les Vergers”

– Santenay Rouge “Champs Claude”

– CM Rouge ”Vielles Vignes”

– CM Rouge 1. cru “Morgeot”

– CM Rouge 1. cru “Macherelles”

– CM Rouge 1. cru “Clos St. jean”

– Chevalier-Montrachet Grand Cru

 

Jean-Marc Pillot – En mester i Chassagne-Montrachet

Lige uden for Chassagne-Montrachet ligger dette Domaine, der har lavet hvide og røde Bourgogne vine i flere generationer.

“Red and white, what a great set of wines in this cellar – it’s not just that some of the wines are so highly recommended, it’s about the consistency of high achievement too!”

Bill Nanson, oktober 2019 i Burgundy Report om vinene fra Domaine Jean-Marc Pillot.

Et udsnit af vinene jeg tilbyder fra Jean-Marc Pillot

Tilbage i Danmark

En erfaren og særdeles velrenommeret producent, der desværre har været væk fra det danske marked i alt for mange år! Nu er de her heldigvis igen hos Pinochar Wine.

Igen her er der tale om et lille familie domaine, der i dag ejes og ledes af Jean-Marc Pillot, hans hustru og nu også hans søn Antonin.

De ejer ca. 12 hektarer, der er fordelt nogenlunde fifty/fifty mellem Pinot Noir og Chardonnay. Deres målsætning er også her at lave vine, hvor det er frugten der skal dominere, og hvor de skal kunne nydes mens de er unge, men stadig med potentiale til flere års lagring i kælderen. Den normale produktion ligger på omkring 60.000 flasker om året, men det kan variere meget. Eksempelvis producerede de kun ca. 25.000 flasker i 2016 pga. frosten, der satte ind tidligt i april måned.

Jean-Marc Pillot er uddannet vinbonde tilbage fra 1985. Hans første egen årgang var i 1991. Han tilgår vinproduktionen ret klassisk og afstilker både de hvide og de røde 100%. Igen et udtryk for, at han ønsker frugten er i centrum. Alt foregår i hånden lige fra beskæring, plukning og udvælgelsen af de flotteste druer efter høsten. De bruger kun ca. 20-25% nye fade, hvilket bl.a. er med til at sikre, at det er frugten, der dominerer og ikke stramme tanniner.

Gennemsnitsalderen på Domainets vinranker er over 40 år, så der er virkelig tale om et fantastisk grundmateriale, hvor der er basis for at lave formidable komplekse vine.

Alt i alt er der tale om vine af meget høj kvalitet, og hvor der igen efter min opfattelse er et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.

 

Test selv hans høje kvalitetsniveau med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Jean-Marc Pillot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.750,- inkl. moms. Midlertidig udsolgt.

Domaine Jean-Marc Pillot • Et anerkendt og veldrevet Bourgogne hus

Jean-Marc og hans søn Antonin

Jean-Marc’s flotte kælder

En af hans flotteste røde

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0