Rizzi – Barbaresco “Nervo” 2020
kr. 365,00
Ikke på lager
Desværre nu helt udsolgt, men årgang 2021 er på vej hjem!
Så er den nye flotte årgang 2020 af Rizzi’s eftertragtede Barbaresco’er landet i Danmark!
Fra marken Nervo præsenteres her en Barbaresco i den absolutte topklasse.
Rizzi blev i øvrigt i januar 2019 kåret som en af de 25 bedste Barbaresco producenter af Forbes Magazine!
Læs mere om vinen og Cantina Rizzi nedenfor.
Download den samlede præsentation af vinen HER (PDF-dokument).
Forrygende terroir med dramatisk stejle bakker.
Marken er beliggende i 310 – 370 meters højde med perfekt sydvendt eksponering.
Gæringen sker i ståltanke i ca. 3 uger, hvorefter den malolaktiske gæring er undervejs i ca. 1 måned.
Igen lagret i 12-15 måneder i de store 50HL fade, og herefter med ca. 8 måneder i Cementtank inden den får lov at hvile i flasken. Sendes på markedet ca. 3 år efter høsten.
Først gang produceret i 1999 under navnet Barbaresco “Fondetta”.
Alkohol: 14,5 %.
Etableret i fantastisk smukke omgivelser tilbage i 1974 af Ernesto Dellapiana finder vi Azienda Vitivinocola Rizzi. Det ligger lige lidt uden for byen Treiso omkranset af en række af deres egen marker. På den ene side marken Rizzi og på den anden side marken Nervo. Begge marker fra hvor de i dag laver Barbaresco.
Selvom hele familien fortsat er aktiv på vingården, så ledes Rizzi i dag af sønnen Enrico, der har store ambitioner om at udvikle huset – både kvantitativt og kvalitativt. Han er godt på vej siden han overtog i 2004, og høster bred anerkendelse for kvaliteten af deres vine. De er også en af mine største producenter idet de i dag producerer 80.000 – 90.000 flasker om året.
Faktisk består Rizzi i dag af intet mindre end 4 vingårde – tre i kommunen Treiso og den sidste i kommunen Neviglie. De besidder i dag parceller i nogle af de bedste marker i Barbaresco. Rizzi, Nervo, Pajorè og Vigne Boito (ligger I Rizzi) er de ypperste marker I deres besiddelse, hvorfor de laver deres fantastiske Barbaresco med respekt for traditioner og terroir. De dyrker druesorterne Nebbiol, Barbera, Dolcetto, Chardonnay and Moscato, og producerer en bred vifte af flotte vine primært fra Barbaresco området.
Deres vine laves på klassisk vis med gæring i ståltanke og lagring i de store klassiske 50 HL fade. Det efterlader vinene elegante og som klassiske Barbaresco vine med karakter og personlighed.
Se hele præsentationen af Cantina Rizzi HER.
- 94p af James Suckling – Maj 2023
- 94p af Robert Parker – August 2023
- 94p af WineEnthusiast – Januar 2024
Vinen i glasset
En meget smuk og krystalklar rubinrød farve i glasset.
Duften
En dejlig liflig duft vælter op af glasset med masser af bær og spændende komponenter. Der er bl.a. søde kirsebær, jordbær og brombær. Dertil lidt jordskokker, hyben, hvid peber og et strejf af lakridsrod.
Smagen
Vinen fremstår virkelig elegant med masser af smag og karakter. Naturligvis ung men folder sigvirkelig flot ud (dekanter den et par timer inden servering). Den har en næsten fløjlsblød karakter og vidunderlig tekstur. Meget finkornede tanniner der supplerer den unge frugt på bedste vis. Syren er ganske markant, men vinens flotte balance får det hele til at spille flot sammen.
Imponerende givende allerede nu, men masser af både gemme- og udviklingspotentiale.
Er der italienske retter på bordet, så er Nervo et godt valg!
Eftersmagen
De finkornede tanniner sidder behageligt i gummerne pænt længe i eftersmagen. Frugten er ren og let sødlig og eftersmagen virkelig velsmagende. Meget lang og fristende.
(Smagt den 16. januar 2024)
Måske nogle af disse vine også kunne have din interesse?
Du kunne også være interesseret i...
-
Tilbud
93pRESTSALG
Agricola Palazzo – Brunello di Montalcino 2018
Original price was: kr. 349,00.kr. 270,00Current price is: kr. 270,00. -
Agricola La Ciarliana – Vino Nobile di Montepulciano “Vigna Scianello” DOCG 2018
kr. 295,00 -
94p
Azienda Agricola Villa I Cipressi – Brunello di Montalcino 2018
kr. 359,00