Domaine Jean Fournier – Bourgogne Côte d’Or Rouge 2018
kr. 195,00
Ikke på lager
Domaine Jean Fournier anses for værende en af de absolut dygtigste producenter i Marsannay.
Laurent har siden 2003 været ansvarlig for produktionen, og er anerkendt for hans evner og talent i brede kredse.
Årgang 2018 er en uhyre flot årgang, og denne regionsvin er lavet på druer fra gamle vinstokke i Marsannay.
Vinen er anmeldt i Jyllands-Posten i september 2019, hvor den fik 5 ud af 6 stjerner!
Læs meget mere om vinen og om Domaine Jean Fournier nedenfor.
Vinen er lavet på druer fra 5 forskellige plots, hvor vinrankerne er mellem 40 og 50 år gamle. Dertil de unge druer (ca. 20 år gamle ranker) fra markerne Clos du Roy og Les Longeroies. Så grundmaterialet er et særdeles højt kvalitetsniveau.
Alt er naturligvis håndplukket og ca. 80% af druerne er afstilket.
Gæringen foregår i ca. 20 dage i ståltanke, hvorefter de lagres i 12 måneder i hans store 500 liters egetræsfade.
De producerer ca. 25.000 årligt af denne flotte regionsvin.
Det er efter Burgundiske forhold et pænt stort Domaine med omkring 22,5 hektar vinmarker. Flere steder beplantet med vinstokke der er mere end 70 år gamle. De producerer årligt omkring 80.000 flaske vin. Omkring 18 hektar er beplantet med Pinot Noir, 3 hektar med Chardonnay og Pinot Blanc og slutteligt 1,5 hektar beplantet med Aligoté.
Domainet anses af internationale vinkritikere for værende en af de bedste producenter af vinene i Marsannay. Domaine blev etableret tilbage i 60’erne af Laurents far Jean Fournier. Og 2001 begyndte Laurent at arbejde sammen med sin far, og overtog den fulde kontrol med Domainet i 2003.
Laurent vandt ret hurtig bred anerkendelse for hans evner og kvaliteten af hans vine. Således blev han i 2011 tildelt den prestigefyldte ”Trophée des Jeunes Talents”. En anerkendelse der går til den bedste unge vinbonde i henholdsvis Côte de Nuits, Côte de Beaune og Côte Chalonnaise.
På trods af sin unge alder besidder Laurent allerede en solid portion erfaring som vinmager. Han er uddannet i Beaune og har fået en del af sin praktiske erfaring hos familien Moueix i Pomerol, hvor han var tilknyttet Château La Fleur-Pétrus. Ikke noget helt dårligt kvalitetsmæssigt udgangspunkt. Det er måske der hans kompromisløse stræben efter kvalitet og udvikling stammer fra.
Det jeg faldt for ved hans vine, var deres elegance og finesse rigdom. Hvad der faktisk også er blevet et slags varemærke for ham, og som gør hans vine er eftertragtet over hele kloden.
Hans vinifikation er med til at skabe disse elegante og frugt drevne vine. Alle druer håndplukkes under høsten, og sorteringen er naturligvis ligeledes manuel og han afstilker ikke. Han er særdeles pertentlig i sorteringen, og kun de bedste druer anvendes til hans vine.
Hans mål er at lave terroir tro vine med renhed og balance. Til lagring af hans vine anvender han de store Demi-Muids egetræsfade, der rummer 600 liter samt de mere klassiske 225 liters fade. De store fade giver en langsom iltning og sikrer det er frugten, der er i fokus og ikke træet fra fadene de lagrer i. De røde vine lagres 11 til 20 måneder og de hvide fra 11 til 18 måneder.
Hans parceller er nogle af de bedste terroirs i Marsannay, og hans vine er i den grad særdeles høj kvalitet til prisen.
Se hele præsentationen af Domaine Jean Fournier HER.
–
Desværre ingen smagsnote på denne vin.
Måske nogle af disse vine også kunne have din interesse?