Michel Loirot fra Festigny i Champagne

Huset laver i dag bl.a. følgende vine:

– Extra-Brut Les Sources Flagot BdB

– Extra-Brut Monodie VV 09

– Extra-Brut Inspiration de Saison 10

– Brut Theodorine Rose NV

– Extra-Brut Palmyre NV

– Brut Cuvée Authentic Meunier BdN

– Brut Cuvée Patrimony NV

– Sec Marie-Leopold NV

 

Michel Loirot er en ener i Champagne

Apollonis – Michel Loirot, som dette champagnehus kalder sig selv. Hvorfor nu også navnet Apollonis? Apollonis var en af de græske muser, og i særdeleshed musikkens muse. Dette champagnehus laver i dag deres champagne på en måde, hvor musikken spiller en helt central rolle for slutresultatet.

Som den første i Champagne udvikler Michel Loirot både druer og champagne akkompagneret af klassisk musik.

Vinene jeg tilbyder fra Michel Loirot

 • Tilbud Champagne Michel Loirot Authentic Meunier NV
  RESTSALG

  Michel Loirot – Brut Authentic Meunier Blanc de Noirs NV

  DKK 235,00
 • Michel Loirot Patrimony NV

  Michel Loirot – Brut Cuvée Patrimony NV

  DKK 285,00
 • Champagne Michel Loirot Monodie 2010

  Michel Loirot – Extra-Brut Monodie Meunier Vieilles Vignes 2010

  DKK 450,00
 • Champagne Michel Loirot Palmyre NV
  UDSOLGT

  Michel Loirot – Palmyre Brut Nature NV

  DKK 325,00
 • Smagekasse Michel Loirot

  Smagekasse Champagne Michel Loirot (6 fl.)

  DKK 1.900,00

Musik skal der til…

Huset drives i dag af noget, der faktisk ligner 11. generation af growers i Champagne. Martine & Michel Loirot er sammen med deres datter og svigersøn stammen i dette familieforetagende, der i dag dyrker ca. 7 ha. marker primært i og omkring Festigny i Marne-området. Disse besiddelser består i dag af ca. 20 plots, hvoraf det mindste kun er på størrelse med en dansk parcelhusgrund på 0,1 ha. (1.000 m2).

De laver 40.000-50.000 flasker champagne om året, og lagrer kun i gammeldags tanke, og benytter slet ikke nogen form for fadlagring. Området er mest Pinot Meunier-område, og deres marker er da også tilplantet med ca. 75% Pinot Meunier. Dertil kommer ca. 23% Chardonnay og kun omkring 2% Pinot Noir.

De laver Champagne på helt traditionel vis, som man gjorde det i gode gamle dage (dog uden helt samme sukkertilsætning), og deres druepresse har da efterhånden også en del årtier på bagen.

Men på et punkt adskiller de sig ganske markant. De “opfostrer” deres vin til musik! I modningssæsonen spiller de simpelthen musik for deres vinranker, og flaskerne, der typisk ligger 2-10 år i kælderen, får også musik i alle døgnets 24 timer. Og det er naturligvis særligt selekteret musik, der efter sigende har beviselig positiv indflydelse på slutresultatet, der skulle blive markant bedre. Eksempelvis er det Beethovens Pastoralsymphony, der spilles under gæringen i flasken, der står på i næsten to måneder. Døm selv – de smager fantastisk!

En uhyre dedikeret, passioneret og idealistisk familie der laver forrygende champagne.

 

Nysgerrig?

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Michel Loirot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.900,- inkl. moms. Den kan du bestille HER.

Familien og historie er i centrum hos Michel Loirot

Festigny

Familien Loirot bag Champagnehuset

Festigny

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0