Michel Loirot fra Festigny i Champagne

Michel Loirot er en ener i Champagne

Apollonis – Michel Loirot, som dette champagnehus kalder sig selv. Hvorfor nu også navnet Apollonis? Apollonis var en af de græske muser, og i særdeleshed musikkens muse. Dette champagnehus laver i dag deres champagne på en måde, hvor musikken spiller en helt central rolle for slutresultatet.

Som den første i Champagne udvikler Michel Loirot både druer og champagne akkompagneret af klassisk musik.

Vinene jeg tilbyder fra Michel Loirot

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Musik skal der til…

Huset drives i dag af noget, der faktisk ligner 11. generation af growers i Champagne. Martine & Michel Loirot er sammen med deres datter og svigersøn stammen i dette familieforetagende, der i dag dyrker ca. 7 ha. marker primært i og omkring Festigny i Marne-området. Disse besiddelser består i dag af ca. 20 plots, hvoraf det mindste kun er på størrelse med en dansk parcelhusgrund på 0,1 ha. (1.000 m2).

De laver 40.000-50.000 flasker champagne om året, og lagrer kun i gammeldags tanke, og benytter slet ikke nogen form for fadlagring. Området er mest Pinot Meunier-område, og deres marker er da også tilplantet med ca. 75% Pinot Meunier. Dertil kommer ca. 23% Chardonnay og kun omkring 2% Pinot Noir.

De laver Champagne på helt traditionel vis, som man gjorde det i gode gamle dage (dog uden helt samme sukkertilsætning), og deres druepresse har da efterhånden også en del årtier på bagen.

Men på et punkt adskiller de sig ganske markant. De “opfostrer” deres vin til musik! I modningssæsonen spiller de simpelthen musik for deres vinranker, og flaskerne, der typisk ligger 2-10 år i kælderen, får også musik i alle døgnets 24 timer. Og det er naturligvis særligt selekteret musik, der efter sigende har beviselig positiv indflydelse på slutresultatet, der skulle blive markant bedre. Eksempelvis er det Beethovens Pastoralsymphony, der spilles under gæringen i flasken, der står på i næsten to måneder. Døm selv – de smager fantastisk!

En uhyre dedikeret, passioneret og idealistisk familie der laver forrygende champagne.

 

Nysgerrig?

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Michel Loirot ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.900,- inkl. moms. Den kan du bestille HER.

Familien og historie er i centrum hos Michel Loirot

Festigny

Familien Loirot bag Champagnehuset

Festigny

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0