Paolo Manzone fra Serralunga i Piemonte
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Terres de Velle
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Huset laver i dag bl.a. følgende vine:
– Roero Arneis ”Reysu”
– Langhe Rosso ”Ardi”
– Dolcetto d’Alba ”Magna”
– Barbera d’Alba Superiore ”Fiorenza”
– Nebbiolo d’Alba ”Mirine”
– Langhe Rosso ”Luvi”
– Barbaresco “San Giuliano”
– Barolo Comune di Serralunga d’Alba
– Barolo “Meriame”
– Barolo Riserva
Midt i Meriama ligger Cantina Paolo Manzone
I hjertet af Barolo lige udenfor Serralunga d’Alba finder vi vingården Paolo Manzone, der i dag omfatter omkring 14 hektar vinmarker.
Smukt beliggende midt i Barolo området og marken ”Meriame” laver Paolo sammen med sin kone Luisella vidunderlige Barolo vine af ypperste kvalitet.
Vinene jeg tilbyder fra Paolo Manzone
En af de 25 bedste i Barolo…
Endnu et pletskud hos Pinochar Wine! Og ja – Pinochar Wine har fokus på vine fra Bourgogne og Champagne, hvorfor denne producent naturligvis også skiller sig lidt ud.
Men jeg elsker selv Barolo vine, og jeg har været utrolig heldig at kunne lave aftale med Paolo Manzone, der er efterspurgt over hele kloden. Ikke mindre end 80% af deres produktion eksporteres da også til udlandet. Og nu altså en lille del til Danmark også.
Det var faktisk først i slutningen af 90’erne at Paolo (uddannet ønolog) besluttede sig for at begynde at lave egen vin. Han havde på det tidspunkt været ansat som ønolog hos andre Barolo producenter, men havde altid drømt om at lave sine egne vine. Markerne, som de i dag besidder, var allerede ejet gennem flere generationer af Luisellas familie, der indtil da havde solgt druerne til andre vinbønder. Han opnåede ret hurtigt anerkendelse, og har i dag etableret sig i den absolutte superliga blandt Barolo producenter.
Det kan man bl.a. læse om i Forbes Magazine, der i slutningen af 2018 kårede Paolo Manzone som en af de 25 dygtigste producenter i Barolo. Dette i selskab med så prominente navne som Bartolo Mascarello, Bruno Giacosa, Giuseppe Rinaldi, Vietti, Paolo Scavino, Roberto Voerzio, Cavalotto m.fl.
Deres marker ligger i hjertet af Barolo i og omkring Serralunga, der besidder den klassiske jordbund af ler og kalksten. Alt arbejdet foregår i videst muligt omfang pr. håndkraft, da deres ambition er, at alle dele af vinfremstillingen skal ske til perfektion for at sikre de bedst tænkelige vine år efter år.
De værner om de klassiske vindyder i Barolo, og laver fantastisk lækre vine. Deres vine er på en og samme tid elegante og koncentrerede, og deres elegance gør dem en nydelse at drikke allerede som helt unge. Men der er masser af lagringspotentiale i deres vine!
Det er i den grad endnu et fund på “value for money”-skalaen!
Prøve deres smagekasse med 6 lækre vine
Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Paolo Manzone ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.300,- inkl. moms. Bestil den HER.