Cyrot-Buthiau fra Pommard i Bourgogne

De laver i dag bl.a. følgende vine:

– Bourgogne Pinot Noir

– Maranges 1. cru Les Clos Roussots

– Santenay 1. Cru Clos Rousseau

– Volnay Village

– Pommard 1. Cru La Chaniere

– Pommard 1. Cru Les Arvelets

– Pommard 1. Cru Les Charmots

– Pommard Village

– Bourgogne Chardonnay

– Macon Verze Blanc

– Pouilly Fuisse Blanc

– Meursault Village

 

Forrygende vine fra Cyrot-Buthiau

Et skønt mindre familie Domaine, der ligger lige i hjertet af den lille charmerende by Pommard syd for Beaune i den del af Bourgogne kaldet Côte de Beaune.

Det er ikke alle vine, jeg har valgt at importere, men fortrinsvis de vine, hvor vi vurderer at pris/kvalitet hænger rigtig godt sammen. Ligeledes er valget faldet på vine, hvor du kan nyde dem unge, men som også holder til nogle år i kælderen.

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Domaine Cyrot-Buthiau

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Fjerde generation i Pommard

Olivier og Marc Cyrot driver dette domaine som 4. generation, og Olivier står for alt af selve vinifikationen. Domainet går helt tilbage til 1920 med Paul-Joseph Cyrot som 1. generation. Han havde på det tidspunkt arbejdet for både Chateau de Pommard og Clos de Tart, men havde mod på at lave sine egne vine.

De ejer i dag ca. 6 ha. marker, der er fordelt på ca. 35 forskellige mindre plots (dele af vinmarker) primært i og omkring Pommard, Santenay og Maranges kommunerne. Det meste af arbejdet foregår i hånden, og Olivier tilbringer det meste af sin tid i vinmarkerne, hvor de slutteligt også høster alle deres marker ved håndkraft.

De har en filosofi om, at deres vine skal kunne nydes mens de er unge, og laver ikke vine, der skal lagres i flere årtier. Deres village vine holder fint flere år, mens 1. cru vinene fint holder i 10+ år, men de kan alle nydes også når de er helt unge.

Det skyldes primært, at de kun bruger meget lidt nye fade – max. 20-25% af vinen får nye fade, og deres basisvine får slet ikke nye fade. Derved bliver det meget frugtdominerede vine, der blot lige skal have 1-2 timer i karaflen inden de drikkes.

Prøv nogle af deres vine med en smagekasse

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Cyrot-Buthiau ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.500- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Lidt fra Domaine Cyrot-Buthiau

Olivier Cyrot

Hyggelige men kold smagekælder

Interview med Marc Cyrot

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0