Jean Vaudoisey fra Volnay i Bourgogne

Jean Vaudoisey er mange års historie i Volnay

I den vidunderlige lille by Volnay, der ligger i den del af Bourgogne, der hedder Côte de Beaune, finder vi dette ældgamle Bourgogne Domaine, der efter sigende har lavet vin siden 1808!

Her har Romain Poirrotte overtaget produktionen i 2005, og er et åbenlyst stort talent, der allerede nu er særdeles eftertragtet af vinimportører over hele verden!

Romain er intet mindre end 6. generation, og Jean Vaudoisey er hans bedstefar. Romain er kun i slutningen af 20’erne, så vi har mulighed for at følge hans vine over de kommende årtier.

Jeg er enig med Bill Nanson (Burgundy-Report), der skiver:

Every time I taste with Romain I have the same impression – the sheer drinkability of his wines – they are simply delicious!

Nogle af vinene jeg tilbyder fra Jean Vaudoisey

 • Domaine Jean Vaudoisey Pommard Village 2020

  Domaine Jean Vaudoisey – Pommard Village 2020

  kr. 335,00
 • Tilbud Domaine Jean Vaudoisey Volnay Village 2020
  Flytteudsalg

  Domaine Jean Vaudoisey – Volnay Village 2020

  kr. 265,00
 • Tilbud Domaine Jean Vaudoisey smagekasse

  Introduktionskasse Domaine Jean Vaudoisey (6 fl.)

  kr. 1.700,00

Et kæmpe talent i Volnay

Dette Domaine har 7,5 hektar vinmarker, der primært er beliggende i Pommard og Volnay. De har også en lille smule marker i nabobyen mod syd, Meursault.

Romain har i nogle år arbejdet tæt sammen med hans bedstefar, Jean, og da han tog over i 2015, besluttede han at videreføre vingården i bedstefarens navn – Domaine Jean Vaudoisey. I dag laver han vinene sammen med sin lillebror Baptiste, men det er Romain, der står med det overordnede ansvar.

Allerede fra hans første årgang, der var årgang 2015, stod det klart, at han havde ændret stilen af vinene fra dette Domaine. Tidligere blev de lavet med en meget stram tanninpræget struktur, men Romain ønsker at vinene skal være drevet primært af ren frugt, og det enkelte terroir skal kunne træde tydeligt frem i vinen – også mens de er helt unge.

Som andre dygtige topproducenter laver de vinen ud fra devisen om “at vinen laves i vinmarken”, så langt det meste af deres tid tilbringes netop der – i deres elskede vinmarker! Og hvem kan bebrejde dem det, når man tænker på, hvor smukke omgivelser man så arbejder i når nu markerne ligger primært i Volnay og Pommard. De har en enkelt parcel i Meursault, 4 parceller i Pommard og 7 parceller i Volnay, hvoraf altså to af dem er 1. cru!

De laver deres vine efter gamle klassiske Bourgogne dyder, og anvender kun meget lidt ny træ. Faktisk er det næsten kun deres 1. cru, der får lidt ny træ – og da også kun omkring 20%. Det gør deres vine rene og frugtdrevne og uhyre lækre at drikke, selv når de er helt unge. Men de besidder dybde og koncentration nok til at kunne gemmes i årtier.

Selvom de ejer 7,5 hektar, laver de ikke ret mange flasker hvert år. De sælger faktisk en del druer til andre vinbønder, men det er mere af nød end af lyst. Ambitionen er at samtlige druer skal anvendes til produktion af egen vin, men da de har investeret i nyt udstyr, så har de valgt de første år at sælge en del af deres druer, så de kan finansiere moderniseringen af deres faciliteter. Igen et signal om, at de ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af deres vine.

Prøv hans vine – de skuffer ikke

Få et indtryk af kvalitetsniveauet og stilen hos Domaine Jean Vaudoisey ved at bestille en smagekasse med 6 flasker af deres vin til kun kr. 1.600,- inkl. moms. Bestil den direkte HER.

Indtryk fra Domaine Jean Vaudoisey

Høsten hos Vaudoisey

Romain Poirrotte

Vinifikation hos Vaudoisey

Er du over 18 år? Denne hjemmeside indeholder varer, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er over 18 år - tak.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0