Domaine Bailly-Reverdy i Sancerre
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Terres de Velle
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Domaine Bailly-Reverdy bliver til
I 1952 blev Marie-Thérèse Reverdy og Bernard Bailly gift. Og i 1956 etablerede Bernard vingården Domaine Bailly-Reverdy. I begyndelsen solgte Bernard sine vine alene til kendte og ansete franske restauranter, hvilket ”tvang” ham til at producere vine af høj kvalitet lige fra begyndelsen.
Sønnen Jean-François sluttede sig til vingården i 1979, og det var bl.a. startskuddet på de første eksportaftaler. I 1988 overtog familien en række vinmarker i Chavugnol. Det var bl.a. et bid af topmarken ” Les Monts Damnés”. I 1991 sluttede Berbards yngste søn Franck sig også til vingården efter han havde afsluttet sin uddannelse som ønolog i Bordeaux.
Og endelig blev det i 2010 Auréliens tur (søn af Jean-François) til at slutte sig til firmaet, og sammen med Franck er han i dag ansvarlig for vingården.
Vinene jeg tilbyder fra Domaine Bailly-Reverdy
Fantastiske terroirs
Vingården ligger i den lille by Bué ca. 5 km. fra Sancerre. De har i dag knap 22 hektar vinmarker, så det er altså en ganske stor produktion de har. 5 hektar af markerne ligger omkring byen Chavignol, og er nogle af de absolut bedste terroirs i Sancerre. Markerne er beplantet med ca. 70% Sauvignon Blanc og 30% Pinot Noir. De er ikke organisk certificeret, men dyrker deres marker efter økologiske og organiske principper. Høsten foregår altid manuelt ligesom den efterfølgende sortering er manuel og ekstra grundig. De er meget kritiske under sortering, og de er kun de absolut bedste druer der indgår i deres vine.
Deres vine gærer med naturgær på ståltanke. Efterfølgende lagrer ca. 5% af vine i brugte egetræsfade mens resten lagrer i ståltanke, hvoraf 4-5 måneder er på gærresterne. Deres vine gennemgår ikke malolaktisk gæring.