Domaine Drouin fra Mâconnais i Bourgogne
Alle producenter
Alsace
- Maison Preiss-Henny
Barbaresco
- Rizzi
Barolo
- Paolo Manzone
Bordeaux
- Chateau Plantier Rose
Bourgogne
- Domaine André Moingeon
- Domaine Bernard Millot
- Domaine Boyer-Martenot
- Domaine Charton
- Domaine Charton-Vachet
- Domaine Edmond Monnot
- Domaine Francoise André
- Domaine Goulley
- Domaine Jean Vaudoissey
- Domaine Jean-Marc Pillot
- Domaine Jeunes Pousses
- Domaine Marcel Brubach
- Domaine Ninot
- Domaine Pavelot
- Domaine Terres de Velle
- Domaine Thierry Drouin
Champagne
- Agnes Corbon
- Gosset-Brabrant
- Hervé Dubois
- Lamiable
- Philippe Glavier
- Pierre Callot
Rheingau (Tyskland)
- Weingut Mohr
Rheinhessen (Tyskland)
- Weingut Krämer
Rhône
- Maison Orcia (Chäteanuneuf)
Toscana
- Palazzo (Brunello)
- Villa i Cipressi (Brunello)
- Le Miccine (Chianti)
- La Ciarliana (Montepulciano)
Mâcconais i verdensklasse
Domainet er etableret tilbage i 1981 af Thierry Drouin. Beliggende i Vergisson i det smukke område i Pouilly-Fuissé (Mâconnais) mellem Roche de Vergisson og Roche de Solutré- Pouilly. Vingården er beliggende lagune bakket op af Morvan. Klipperne er forstenede koralmassiver, der dukkede op for 160 millioner år siden.
Thierry trak sig tilbage i 2021, og overlod tøjlerne til hans søn Charles Edouard.
Vinene jeg tilbyder fra Domaine Thierry Drouinh
Sønnen arbejder i marken
Charles har været ombord sammen med hans far siden 2012, og han er allerede godt i gang med at løfte kvaliteten af vinene til nye højder.
Da han overtog ansvaret for vingården, besluttede han sig for at hellige sig arbejdet i vinmarken. Det betyder han får ekstern hjælp til vinifikationen og salgsarbejdet.
De råder i dag over 9 hektar vinmarker, hvor af de 6 hektar er beliggende i Pouilly- Fuissé appellationen. De resterende 3 hektar er beliggende i Mâcon appellationen. De ejer også ca. ½ hektar i Saint-Véran. Vinrankerne spænder vidt aldersmæssigt, og er fra 25 år til godt 65 år gamle. Jordbunden på deres marker består overvejende af ler og kalksten.
De laver udelukkende hvide vine på Chardonnay druen. Al høst foregår i hånden.
Markerne pløjes udelukkende og de anvender ikke sprøjtemidler. Vinstokke beskæres efter Guyot-metoden på to ”arme” eller baguettes som franskmændene kalder det (ret typisk i Mâconnais). Vinstokkene har typisk 8-10 skud. Evt. ekstra skud fjernes i foråret for at sikre høj koncentration i de modne druer.
Vinene fremstår rene og ærlige, og besidder generelt stor imødekommenhed, så de er en fornøjelse at drikke også som helt unge.
Igen vine med personlighed og karakter!